Podaci o društvu

Naziv: MAXIMUS INFO j.d.o.o. za prodaju i servis informatičke opreme
Skrećeni naziv: MAXIMUS INFO j.d.o.o.
Adresa: Ivana pl. Zajca 23, 40000 Čakovec
Pravni oblik: Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću
Registarski sud: Trgovački sud u Varaždinu
Godina osnivanja: 2018
Temeljni kapital: 1,000.00 kn (uplaćen u cjelosti)
Članovi uprave: Dejan Ujlaki
MBS: 4955625
OIB: 55593186802
Transakcijski račun: HR5724020061100885176 ERSTE BANK
Web: http://maximus-info.hr

POSLOVNICA br. 1
Adresa: Tome Masaryka 18, 40000 Čakovec
Radno vrijeme: PON-PET 09.00 - 17.00
Telefon: 095 355 1414
Kontakt email: info@maximus-info.hr

Opći uvjeti kupovine

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje na Internet stranici maximus-info.hr (dalje: Internet stranica). Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.
Uvjeti poslovanja Internet stranice sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Maximus info j.d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave, stoga prije svake kupovine pročitajte Uvjete kupovine. Izmjene stupaju na snagu u trenutku objave.
Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općenitim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja.
Maximus info j.d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.
Maximus info j.d.o.o. ne odgovara za troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i druge elektroničke uređaje za pristup našim stranicama. Maximus info j.d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili korištenja ovih web stranica.
Maximus info j.d.o.o. nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Maximus info j.d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na Internet stranici, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Fotografije, opisi i prikazi na Internet stranici ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka Maximus info j.d.o.o. će kupca/korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.
Cijelokupan sadržaj internet stranice maximus-info.hr vlasništvo je tvrtke Maximus info j.d.o.o.. Za svako komercijalno korištenje sadržaja molimo da nas kontaktirate putem naših kontakt kanala.

Cijene

Sve navedene cijene izražene su u eurima i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Fiksni tecaj konverzije 1 euro iznosi 7,53450 kuna. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda na Internet stranici moguće je općom uplatnicom / internet bankarstvom. Na svoju email adresu dobiti će te ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.
Uplate zaprimamo na žiro račun Erste banke IBAN HR5724020061100885176.

Rok plaćanja

Prilikom virmanskog plaćanja / internet i mobilnog plaćanja / uplate na račun tvrtke Maximus info j.d.o.o. kupac je obavezan robu platiti u roku od 2 (dva) kalendarskih dana od trenutka predaje narudžbe. Po isteku definiranih 2 (dva) dana kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja (Maximus info j.d.o.o.), te se jasno i nedvosmisleno izjasniti o provedbi kupnje ili odustajanje od iste. Ukoliko takvu informaciju ne primimo od kupca automatski ćemo slati podsjetnik iz kojeg će naručena roba morati biti plaćena u roku od 2 (dva) radnih dana. U protivnom, bez prethodne najave narudžba će biti automatizmom stornirana.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita osobnih podataka

Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka
Molimo Vas da pažljivo pročitate slijedeće informacije, kako biste se detaljnije informirali o našem načinu prikupljanja, obrade i korištenju osobnih podataka. Pristupanjem na Internet stranicu i korištenje iste potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim navedenim uvjetima i pravilima o povjerljivosti podataka i načinu korištenja. U slučaju da se ne slažete s ovim uvjetima, molimo Vas da napustite i ne koristite Internet stranicu.
Podatke koje prikupljamo i koje ćemo zatražiti od Vas prilikom narudžbe naših proizvoda su osobni podaci: ime i prezime, adresa, adresa elektronske pošte (e-mail) i broj telefona.
Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo zbog izvršenja Vaše narudžbe koja uključuje naručivanje, dostavu, naplatu i reklamaciju naših proizvoda. Adresu elektronske pošte i broj telefona koje unesete prilikom izvršenja narudžbe koristiti ćemo za slanje administrativnih obavijesti vezanih za isporuku Vaše narudžbe. Za razliku od administrativnih, možemo Vam slati i promotivne poruke, no isključivo uz Vašu suglasnost.
Vaši osobni podaci dostupni su na uvid našim djelatnicima za potrebe izvršenja Vaših narudžbi, našim partnerima za realizaciju Vaših narudžbi, npr. isporuka naručenih proizvoda ili povrat novca prilikom reklamacije i za slanje promotivnih ponuda i informacija o proizvodima. Napominjemo da će se Vaši osobni podaci u svrhu promocije naših proizvoda koristiti samo u slučaju Vašeg izričitog pristanka. Vaši osobni podaci neće se koristiti ni u kakve druge svrhe osim gore navedenih.
Maximus info j.d.o.o. je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Narodne novine" br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka. Sukladno tome, za sva pitanja u vezi sa zaštitom i korištenjem Vaših osobnih podataka možete se obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka Dejanu Ujlaki na telefon 095 355 1414 ili na e-mail dejan@maximus-info.hr

Obavijest o kolačićima

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda Internet stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Naručivanje

I trgovac (Maximus info j.d.o.o.) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Maximus info j.d.o.o.) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave.

Pravo na otkazivanje narudžbe

Svaki korisnik može kupovati artikle iz ponude tvrtke Maximus info j.d.o.o., prikazane na Internet stranici. Kupoprodajni ugovor između kupca i tvrtke Maximus info j.d.o.o. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.
Tvrtka Maximus info j.d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama ili zalihama dobavljača. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka Maximus info j.d.o.o. će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, tvrtka Maximus info j.d.o.o., će izvršiti povrat sredstava.

Povrat sredstava

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.
Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.
U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.
Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Maximus infu j.d.o.o. na info broj ili mail adresu info@maximus-info.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Maximus infa j.d.o.o..
Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
Potrošač se ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno.
Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom i uputama za korištenje.

Zamjena robe

Kupac može reklamirati proizvod osobno u Maximus info j.d.o.o. Poslovnica br. 1 (Tome Masaryka 18, Čakovec) ili ga poslati na adresu naše poslovnice (Tome Masaryka 18, Čakovec). Ukoliko je razlog zamjene oštećen proizvod ili pogrešno isporučen proizvod zamjena se vrši na trošak Maximus info j.d.o.o., a ukoliko je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca, kupac šalje robu na našu adresu o svom trošku.
Maximus info j.d.o.o. nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju prodaje na email dejan@maximus-info.hr.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Maximus info j.d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke prodane stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, osim ako se radi o nedostacima koji su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Primjedbe i prigovori

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet stranica (Maximus info j.d.o.o.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web narudzbu šaljete na e-mail: info@maximus-info.hr
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

Uvjeti dostave i isporuke

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe Overseas, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate, ako uplatu zaprimimo do 12 sati.
Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u našoj poslovnici, a jedini uvjet kod osobnog preuzimanja je prethodna najava na telefon (095 355 1414).
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

maximus-info.hr stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza proizvoda.
© 2018, MAXIMUS INFO j.d.o.o.